Witam.
Mam nadzieję, że piszę w odpowiednim dziale
Do rzeczy: otóż przeglądając sobie wiadomości gamingowe zauważyłem znaczną rolę w tym biznesie wszelkiego rodzaju targów, konferencji i tak dalej. Z tego powodu pomyślałem: skoro już mamy roleplay w formie prezesów korporacji, to może zorganizujmy taką imprezę?
Obecnie widzę to tak-nasze targi/nasza megakonferencja rozpoczyna się w wyznaczonym przez administrację terminie i trwa plus-minus 10 dni. Pierwszy jest przeznaczony na wstępną prezentację, przedstawienie tematów itp. Potem przez jakiś tydzień korporacje (=forumowicze) przedstawiają swoje dokonania od ostatniej konferencji/w danym roku. Każdego dnia odbywa się prezentacja w innym temacie-jednego rakiety, drugiego samoloty, trzeciego stacje, czwartego bazy, piątego łaziki i samochody, szóstego statki kosmiczne, siódmego różne drobnostki (satelity etc.). W tym czasie prezentować się może każdy, o ile jest to zgodne z tematem. Potem następuje czas przeznaczony dla nowych użytkowników-mogą przedstawiać WSZYSTKIE swoje osiągnięcia z danego okresu czasu; bez podziału na tematy i z wyłącznym prawem głosu. Oczywiście mogą też zaprezentować się wcześniej.
Prezentacje będą oceniane przez grupę sędziów, wybieranych spośród administracji i użytkowników, którzy mogą (jeśli będzie to miało odzew) wręczać nagrody na trzech lub więcej stopniach, w kategoriach np. pomysłowość, profesjonalizm, przedstawienie; osobno dla doświadczonych i niedoświadczonych, możliwe że również osobno dla każdego tematu (dla doświadczonych). Wtedy ostatni dzień byłby przeznaczony na wręczanie nagród i podsumowanie. A jeżeli nie, tom po prostu tylko podsumowanie, ew. zapowiedzi i plany na następny rok/okres czasu
Zachęcam do wyrażania opinii i zgłaszania poprawek.