• [PMB] Wątek organizacyjny oraz archiwum. 5 4
Aktualna ocena:  

Autor Wątek: [PMB] Wątek organizacyjny oraz archiwum.  (Przeczytany 36597 razy)

Wto, 14 Sty 2014, 01:25:31

Offline DawsterTM

• Sierżant
  • Reputacja: 35
  • *being dead intesifies*

PMB - Polish Munar Base.
    Wątek główny niedawno uległ oczyszczeniu z wszelkich komentarzy, dyskusji czy niepotrzebnego off-topu który tak bardzo go zaśmiecał. W tym wątku, nadal dla was wszystkich otwartych nie będą pojawiać się same kandydatury, a jedynie wszelkie informacje dodatkowe, ogłoszenia czy również przetargi oraz wyniki głosowań. Tamten wątek pozostanie szeroko otwarty na wszelkie komentarze dotyczące kandydujących pojazdów.

OPOWIADANIA, TEKSTY, INNE ZWIĄZANE Z PMB

Archiwum
    Długo oczekiwane archiwum wszystkich konstrukcji. Wcześniej pracowałem nad inną formą, jednak PMB rozrósł się do takiej wielkości że nadrobienie wszystkiego po czasie 5 miesięcy jest pracą która zajmie następny miesiąc. Dlatego jednak zdecydowałem się na stworzenie swoistej bazy linków.

Przetargi pogrubione oraz podkreślone to projekty które wygrały.

PMB-1 [LEM]
    Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ
    Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ
    [/li][/list]

OVERLORD

KOSMODROM CERBERUS

ARCHANGEL

PRZETARGI SPECJALNE

MATERIAŁY DODATKOWE:
    « Ostatnia zmiana: Nie, 23 Mar 2014, 16:18:08 wysłana przez DawsterTM »
    Best regards from Valhalla

Czw, 20 Lut 2014, 23:34:34
    Odpowiedź #1

Offline DawsterTM

• Sierżant
    Właśnie nastąpiła aktualizacja archiwum do stanu w trakcie trwania przetargu Space Bird. Za całą aktualizację należy podziękować użytkownikowi MegaProize, który ochotniczo, marnując swój wolny czas zrobił całą pracę związaną z utrzymaniem archiwum na czasie. Proszę o gromkie brawa dla niego!

Reklama

Odp: [PMB] Wątek organizacyjny oraz archiwum.
    « Odpowiedź #1 dnia: Czw, 20 Lut 2014, 23:34:34 »

Wto, 25 Lut 2014, 23:49:17
    Odpowiedź #2

Offline DawsterTM

• Sierżant
    UWAGA! Do tygodnia czasu skończy się plan budowy PMB V2. W związku z tym znowu otwieram pole do popisu dla każdego uczestnika forum: zaproponuj czym zajmiemy się w przyszłości! Tym razem nie podaję żadnych propozycji, a wszystko zostawiam wam, uczestnikom, głosującym, obserwatorom.
    Do końca przetargu Wrangler należałoby już podać jakieś propozycje, aby móc je na spokojnie przegłosować.
    Pomysły proszę o wpisywanie w tym wątku.

Wto, 25 Lut 2014, 23:58:00
    Odpowiedź #3

Offline Drangir

• Major
    • *
    • Reputacja: 92
    • Smok rakietowy
      • DeviantArt
    Moja propozycja - niewielka długoterminowa baza - lądownik, wyposażona w cały niezbędny sprzęt do podstawowych badań naukowych i eksploracji, a więc zapasy, laboratorium, wygodne miejsca mieszkalne może jakiś niewielki pojazd kołowy. Limit części niewielki. 200-300 części to chyba w sam raz na coś takiego? Dodatkowym utrudnieniem jest wymóg wysłania całej konstrukcji w jednym locie.

Umiejscowiona albo w pobliżu LEM, albo na Minmusie. Sam nie wiem, do miętowego mnie nie ciągnie.
    Cytat: Steven Universe
    - Wasze obliczenia były niepoprawne.
    - Nie mogły być niepoprawne, skoro żadnych nie robiliśmy.

Reklama

« Odpowiedź #3 dnia: Wto, 25 Lut 2014, 23:58:00 »

Śro, 26 Lut 2014, 16:00:01
    Odpowiedź #4

Offline Shinzo

• Kapral
    • **
    • Reputacja: 16
    Mam dwie propozycje, ciekawe czy obie równie atrakcyjne? ;)

Pierwsze co mi przychodzi na myśl to rozszerzenie operacji na Minmusa. To by praktycznie rozpoczęło zabawę od początku. Stacja na powierzchni, systemy komunikacyjne, baza na orbicie, łaziki, promy i wszelkie potrzebne pierdoły. W końcu PMB to Polska Baza Księżycowa, a że jest i drugi księżyc... Koncept by na tym tylko zyskał wdg. mnie.

Druga opcja to dodanie kethanu i wydobycia do paczki modów. To by otworzyło masę możliwości dla Muna. Pierwszy przetarg na jak najdokładniejsze skany księżyca, znaczy satelity mapujące i monitorujące złoża. Drugi na moduł dowodzenia dla kolejnej bazy, tym razem centrum wydobycia. Kolejne na wszelkie potrzebne budynki bazy. Następne na pojazdy wydobywcze, rafinerie, wahadłowce itd. Ciekawą opcją byłaby też rafineria jako moduł w Overlordzie. Słowem, możliwości jest masa, tylko brać i działać ^^'
    1. (M.) mianownik - Kto? Co? - Shinzo
    2. (D.) dopełniacz - Kogo? Czego? (Czyj?) - Shinzo
    3. (C.) celownik - Komu? Czemu? - Shinzo
    4. (B.) biernik - Kogo? Co? - Shinzo
    5. (N.) narzędnik - Kim? Czym? - Shinzo
    6. (Ms.) miejscownik - O kim? O czym? - Shinzo
    7. (W) wołacz - (O!) - Shinzo!
    Proste? Proste.

Śro, 26 Lut 2014, 16:27:41
    Odpowiedź #5

Offline JackRyanPL

• Redaktor
    • Podporucznik
    • Reputacja: 65
    Jestem za pomysłem Shinzo, z kolonizacją Minmusa. To otwarłoby wiele możliwości. Promy między Minmusem a Kerbinem/Munem. Poza tym na Minmusa łatwiej lądować niż na Munie.

Reklama

« Odpowiedź #5 dnia: Śro, 26 Lut 2014, 16:27:41 »

Śro, 26 Lut 2014, 16:58:58
    Odpowiedź #6

Offline Drangir

• Major
    • *
    • Reputacja: 92
    • Smok rakietowy
      • DeviantArt
    Kolejny etap polegajacy na skopiowaniu tematów przetargów LEM wydaje mi się nieciekawy. Dla mnie sensowniejsze jest utworzenie serii wyzwań, których celem  miałaby być prosta placowka dla okresowych załóg LEM. Prosta, porównując do kompleksu na Mun, ale bardziej skomplikowana projektowo i koncepcyjnie - więcej limitów i wymagan formalnych, oczywiście w granicach rozsądku i sensu in-game i roleplay. Przykładem tego jest moja propozycja. Szkoda że się do niej nie ustosunkowałeś.

Co do kethanu, to wizja jest intrygująca, ale na papierze. Pojazdy albo stoją zadokowane w stacjach, albo kurzą się na powierzchni. Łaziki działają na free energy. Z kethanem będzie taka różnica,  że niektóre pojazdy dostaną zielone baryłki. PMB to nie jest prywatny program, ale rodzaj ładnej dioramy, więc wydobycie mozna zalatwic tak, jak generatory OSZLA - w sferze roleplay.
    Cytat: Steven Universe
    - Wasze obliczenia były niepoprawne.
    - Nie mogły być niepoprawne, skoro żadnych nie robiliśmy.

Wto, 04 Mar 2014, 00:23:55
    Odpowiedź #7

Offline DawsterTM

• Sierżant
    Przypominam że zostało parę ostatnich dni zgłaszania propozycji przyszłości projektu. Głos ma absolutnie każdy, i każdy zostanie wysłuchany. To do was należy władza.

Reklama

« Odpowiedź #7 dnia: Wto, 04 Mar 2014, 00:23:55 »

Śro, 05 Mar 2014, 18:58:44
    Odpowiedź #8

Offline MegaProize

• Kapral
    • **
    • Reputacja: 22
    • King of Skyrim!
    Zgadzam się z powyższym! Miniumus to nowa przyszłość, a taki powiew świeżości z pewnością jest trafiony. Dodatkowo można wybudować wiele innych konstrukcji niż np. na munie, gdyż pamiętajmy że środowisko na "miętce" jest całkiem inne! :)
    Poświęcił bym trochę więcej uwagi sprzętowi na poziomie gruntu, gdyż jest łatwy w konstrukcji i pozwala na niezłe rozwinięcie skrzydeł w porównaniu do klasycznej budowy stacji orbitalnych. Jeżeli chodzi o wieże wiertnicze to znacznie bardziej bym się chylił do "udawanych" wersji. A jeżeli już liznęliśmy tą kwestie, to czemu nie pójść na całość i zrobić coś całkiem niesamowitego?
    A powód już jest! I to nie mały! Wystarczy poczekać na nowości
    " Jeżeli nie mogę czegoś opisać, to to nie istnieje. Wyjątkiem jest Bóg "- Recenzent Ateista

Czw, 06 Mar 2014, 00:54:50
    Odpowiedź #9

Offline DawsterTM

• Sierżant
    No ładny dziś poślizg, naprawdę...ale więcej się to nie powtórzy. To mogę zapewnić. A czemuż to?
    Bo od dnia dzisiejszego przetargami zajmuje się inna osoba.
    Panie i Panowie! *werble*

Niniejszym mianuję użytkownika MegaProize drugim organizatorem PMB! Od dziś to on będzie się opiekować przetargami, proponować nowe moduły czy udzielać informacji. Ja również mogę wykonywać te funkcje, jednak będę zajmował się głównie organizacją od bardziej technicznej strony.

Ale, niech głos zajmie sam zainteresowany:

Reklama

« Odpowiedź #9 dnia: Czw, 06 Mar 2014, 00:54:50 »

Czw, 06 Mar 2014, 00:59:16
    Odpowiedź #10

Offline MegaProize

• Kapral
    • **
    • Reputacja: 22
    • King of Skyrim!
    Owszem tak właśnie jest. Spora ilość pracy jaką włożyłem w P-M-B (szczególnie od strony technicznej) pozwoliła mi na przejęcie sterów nad niektórymi częściami projektu. Ja jednak zapraszam do zamknięcia przetargu specjalnego, gdzie wyjaśniam wszystko! Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ
    " Jeżeli nie mogę czegoś opisać, to to nie istnieje. Wyjątkiem jest Bóg "- Recenzent Ateista

Pon, 09 Cze 2014, 12:51:38
    Odpowiedź #11

Offline JW

• Szeregowy
    • *
    • Reputacja: 5
    Proize, coś się nie śpieszysz do zamknięcia przetargu.

Reklama

« Odpowiedź #11 dnia: Pon, 09 Cze 2014, 12:51:38 »

Pią, 20 Cze 2014, 21:20:32
    Odpowiedź #12

Offline SinusG30

• Szeregowy
    • *
    • Reputacja: 1
    Czyżby PMB II zamarło? ;_;

Pią, 20 Cze 2014, 21:25:08
    Odpowiedź #13

Offline JackRyanPL

• Redaktor
    • Podporucznik
    • Reputacja: 65
    Proize był ostatnio aktywny 6 dni temu, tj. 14 czerwca, więc tak. Wygląda na to, że PMB tymczasowo jest zawieszone.

Reklama

« Odpowiedź #13 dnia: Pią, 20 Cze 2014, 21:25:08 »

Pon, 23 Cze 2014, 16:36:43
    Odpowiedź #14

Offline SinusG30

• Szeregowy
    • *
    • Reputacja: 1
    To może tymczasowo ktoś z dużym stażem przejmie temat, coby ruszył do przodu?

[PPK] Wątek organizacyjny

Zaczęty przez Sorad.

Odpowiedzi: 67
    Wyświetleń: 54519
    Ostatnia wiadomość Pią, 11 Kwi 2014, 18:04:34
    wysłana przez Sorad.