Siemka ludzie! Dziś mam coś nietypowego do pokazania. Ostatnio u mnie w domu zgadało się o moich starych zabawkach gdy była u mnie kuzynka, która ma już teraz dwójkę własnych szkrabów. Coby się zabawki nie kurzyły w piwnicy, zostały z niej odzyskane, odkurzone i wymyte, żeby następne pokolenie mogło się nimi bawić. Jednak wśród tych zabawek była jedna szczególna, a mianowicie mój zestaw klocków LEGO. Masa wspomnień do mnie napłynęła jak je znowu zobaczyłem. W efekcie odtworzyłem jedną z ostatnich konstrukcji jakie wymyśliłem jako dzieciak, którą Wam zaraz zaprezentuję. Moich konstrukcji, bowiem mój zestaw LEGO to cała masa mniejszych zestawów, zbieranych do jednego wora na przestrzeni lat. Prawdopodobnie nie dałoby się już z nich złożyć ani jednego oryginalnego pojazdu, ze względu na pogubienie albo zniszczenie co niektórych klocków. Lecz absolutnie mi to nie przszkadzało, jako dzieciakowi bo to, co w tym najpiękniejsze, to właśnie otwieranie umysłu na własną kreatywność i wymyślanie własnych rzeczy.
Zatem oto mój Heli z LEGO (wybaczcie nieostrosć zdjęć, robione telefonem):
Co najciekawsze w tym modelu, to śmigło. Jako szkrab strasznie marzyłem o LEGO Technic, lecz nigdy nie dostałem żadnego zestawu, dlatego musiałem sobie radzić sam.
Miałem jeden, nietypowy klocek, kółka z jakiegoś bardzo starego zestawu. Sa one połączone, więc gdy kręci się jednym, kręci się i drugim. Dlatego gdy zamonontowałem je jak widać, dawało się poruszac śmigłem. Wystarczyło wolym palcem przesunąc po kółku na dole, od czasu do czasu. Pamiętam, że byłem z tego pomysłu cholernie dumny jako dziecko i chyba nadal jeszcze trochę jestem ^^'
Ostatnie dwa rzuty z góry i z dołu i to by było na tyle. Mam nadzieje, że spodoba się Wam to, chociaż w ułamku tak jak mi. Temat specjalnie nazwałem, po prostu, ogólnie LEGO. Jeśli ktoś ma coś do zaprezentowania w temacie, to może śmiało to zrobić właśnie tutaj.
« Ostatnia zmiana: Wto, 03 Gru 2013, 16:28:41 wysłana przez Shinzo »
1. (M.) mianownik - Kto? Co? - Shinzo
2. (D.) dopełniacz - Kogo? Czego? (Czyj?) - Shinzo
3. (C.) celownik - Komu? Czemu? - Shinzo
4. (B.) biernik - Kogo? Co? - Shinzo
5. (N.) narzędnik - Kim? Czym? - Shinzo
6. (Ms.) miejscownik - O kim? O czym? - Shinzo
7. (W) wołacz - (O!) - Shinzo!
Proste? Proste.