Wybaczcie za skromny opis panowie ale pisząc go brakowało mi czasu z powodu przyczyn ode mnie niezależnych. Opracowywujemy wspólnie szereg misji z dziedziny budowy rakiet, samolotów oraz innych rzeczy na które pozwala silnik gry w Kerbalach. W zamierzeniu ma to być kampania ukierunkowana na nowych graczy - aby w prosty i przystępny sposób poznawali coraz to bardziej skomplikowane aspekty gry. Dzięki pierwszym misjom doskonale poznają zasadę działania rakiet SRB, rakiet na paliwo płynne oraz podstawy budowy samolotów i aerodynamiki. Dzięki następnym nabiorą umiejętności manipulacji orbitami, podstaw dokowania oraz lotów załogowych. Wszystkie sukcesy, którymi zechcą się podzielić będą oceniane przez społeczność forum i na jej podstawie będzie tworzony ranking graczy, którzy tworzą najekonomiczniejsze pojazdy Kerbinu.
Oczywiście zakładam inspirację realnymi lotami kosmicznymi ale od czasu, w którym nasze misje będą wyprzedzać realną epokę [np. powrót sond z próbkami asteroidy na Ziemię, który jest dopiero w planach NASA albo bazy księżycowe] będziemy kierować się własną wyobraźnią.
Pierwsza tura kampanii zostanie opublikowana niebawem.
W razie jakichkolwiek kłopotów jestem do dyspozycji popołudniami [od poniedziałku do piątku] i w weekendy.
Dodam również, że planach jest rozciągnięcie kampanii na stronę facebookową naszego forum.