Autor Wątek: Geniusz poziomu hard  (Przeczytany 6422 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Śro, 19 Mar 2014, 21:20:32

Offline puczek

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 0
Jakiś czas temu wpadłem na genialny pomysł. Mianowicie żeby wysłać kerbala na orbitę. Każdy se pomyśli że to nic specjalnego.
Jednakże plan wysłania został lekko zmodyfikowany. Jako że głównym celem rakiety było wynieść mini baze na Mun a czybek tejże bazy był płaski to postawiłem tam krzesełka (jagby kerbalom zachciało się odetchnąć świeżym powietrzem), postanowiłem to wykorzystać to bohaterski kerbal udał się na orbitę siedząc na czubku duuuużej rakiety(oczywiście przeżył).
Tu macie linka do zdjęcia ale niestety była noc więc nie widać bardzo dużo:
Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ
Czy ktoś miał podobnie "mądre" pomysły?
Podzielcie się ze światem swymi odpałami :D

Jestę fizykę więc jakby cos to pisz.

Śro, 19 Mar 2014, 21:25:03
Odpowiedź #1

Offline MegaProize

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 22
  • King of Skyrim!
Użytkownik i dość znana postać portalu YT (kto go nie zna :D) w jednym w swoich humorystycznych filmików wysłał kerbala stojącego bez wspomagaczy na czubku rakiety. Cięcia budżetowe i nadwyżka komputerów w magazynie nie pozwalają na takie luksusy jak kabina. Po co komu takie niuanse! Zastanawiam się czy, gdyby zamknąć kerbale w swoistej klatce na samej górze (żeby nie pouciekały w panice podczas orbitowania ;) ) to czy dało by się taki "pakiecik" z np. 6 kerbalami dostarczyć na inną planetę i wylądować bez szwanku...
" Jeżeli nie mogę czegoś opisać, to to nie istnieje. Wyjątkiem jest Bóg "- Recenzent Ateista

Reklama

Odp: Geniusz poziomu hard
« Odpowiedź #1 dnia: Śro, 19 Mar 2014, 21:25:03 »

Śro, 19 Mar 2014, 22:30:51
Odpowiedź #2

Offline JackRyanPL

• Redaktor
  • Podporucznik
  • Reputacja: 65
W stu procentach możliwe, chyba że po drodze jakiś bug wywali kerbala z krzesła. Może zrobię coś takiego na dniach.
« Ostatnia zmiana: Czw, 20 Mar 2014, 19:58:32 wysłana przez JackRyanPL »

Czw, 20 Mar 2014, 20:09:39
Odpowiedź #3

Offline MegaProize

• Kapral
  • **
  • King of Skyrim!
Ej, ej, ej! Przed edycją swojego posta zaakceptowałeś wyzwanie! :D Nie ma łatwo! Nie wymigasz się... Będę teraz Cię męczył na chacie byś to zrobił... Przypominam- 48 h na wysłanie 6 kerbali bez kabin i kokpitów na Dune. :)
Czekam...
" Jeżeli nie mogę czegoś opisać, to to nie istnieje. Wyjątkiem jest Bóg "- Recenzent Ateista

Reklama

« Odpowiedź #3 dnia: Czw, 20 Mar 2014, 20:09:39 »

Czw, 20 Mar 2014, 22:19:18
Odpowiedź #4

Offline JackRyanPL

• Redaktor
  • Podporucznik
Przyznaje, chcialem sie wymigac. Nie mam ostatnio weny na granie w KSP. Ale potem uswidomilem sobie ze wyzwanie to wyzwanie i nue mozna przed nim uciec. Jutro o 16 wstawie tu zdjecia.

[Post scalony: Pią, 21 Mar 2014, 15:56:03]
Ha! Udało mi się. Misja okazała się banalna. Fakt, faktem, najtrudniejsze było sadzanie kerbonautów w fotelach, ale poza tym, była to standardowa misja na inną planetę. Tylko że bez kapsuł. Postanowiłem, ze względu na ogromny zapas paliwa, wylądować bez hamowania atmosferycznego. Jedynym modem jakiego użyłem był KerbalEngineer, podaje masę przydatnych statystyk i polecam go każdemu. Bez owijania w bawełnę.

Kemping na Dunie!

Więcej zdjęć znajdziecie w galerii, wiele wygląda tak samo, różnią się tylko kątem. Nie wiem czemu tak robię, ale cóż.
Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ
« Ostatnia zmiana: Pią, 21 Mar 2014, 15:56:05 wysłana przez JackRyanPL »

Pią, 21 Mar 2014, 16:17:53
Odpowiedź #5

Offline MegaProize

• Kapral
  • **
  • King of Skyrim!
Otóż mam wielki zaszczyt wręczyć Ci pewną niesamowitą nagrodę! Wierzę że otworzy ona oczy tym wszystkim krzywoprzysięzcom i sprawi że świat stanie się lepszym miejscem w którym nawet "iogórd" będzie cieszył się szacunkiem, wiedzą oraz doświadczeniem! Zobaczcie jaką wspaniałą wizję  roztacza nam ta nagroda im. MegaProize!

Oto jest:

A tak całkiem serio: dobra robota! W życiu bym się nie spodziewał że ktoś się na to szarpnie! Naprawdę miałeś zaparcie i to się ceni! :)

Reklama

« Odpowiedź #5 dnia: Pią, 21 Mar 2014, 16:17:53 »

Pią, 21 Mar 2014, 16:20:03
Odpowiedź #6

Offline JackRyanPL

• Redaktor
  • Podporucznik
Dzięki za wspaniały medal. Mówiąc szczerze, to podjąłem się tego challengu bez przemyślenia, ale okazał się łatwiejszy niż myślałem. Nawet nie było tak wiele bugów.