Autor Wątek: Gazeta Ziemia Kerbińska  (Przeczytany 4654 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Śro, 25 Cze 2014, 19:08:30

Offline MlekoPolonia

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 1
Pierwsze wydanie mojej gazety na forum.Wszystkie nowe wydania będą się ukazywały jedynie w tym poście.
Jeżeli ktoś chciałby zamieścić swój NEWS w gazecie proszę pisać na PW.
Polecam maksymalne przybliżenie:)

.
"Im bardziej krytyczni wobec siebie jesteśmy, tym mniej paskudne rzeczy uznajemy za warte pokazania światu" - Kadaf 2015

Śro, 25 Cze 2014, 19:24:13
Odpowiedź #1

Offline Kadaf

• Kapitan
  • Reputacja: 145
Pomysł jest całkiem niezły Mleko. Z tym że ja bym dał szpalty, tak jak we wszystkich gazetach na świecie. Dobrze by było gdybyś zrobił porządnie tytuł i nazwę u góry. Poprzeglądaj sobie jak to jest zrobione w gazetach, wszystkie posługują się jednym schematem. Większy odstęp między nazwą a tekstem, najlepiej przedzielone linią nie będącą tylko podkreśleniem czcionki. No i szpalty, jak dla mnie rzecz konieczna. Co do samych zdjęć, to w gazetach używany jest tak zwany raster. Jeżeli masz możliwość przepuścić fotki przez jakiś filtr rastrujący, to było by ekstra. Ostatnia rada, to dawać to wszystko trochę większe, bo pomysł faktycznie fajny.

Reklama

Odp: Gazeta Ziemia Kerbińska
« Odpowiedź #1 dnia: Śro, 25 Cze 2014, 19:24:13 »

Śro, 25 Cze 2014, 19:59:20
Odpowiedź #2

Offline MlekoPolonia

• Szeregowy
  • *
Dzięki Kadaf. Masz rację popracuję jeszcze nad wyglądem, głownie po dopracowaniu wyglądu będzie więcej stron... ale może to lepiej? myślę też aby nie robić tylko pierwszej strony gazety codziennie a np. 10 stron (całą gazetę) co 4 dni. Pomyślałem że będzie to fajny pomysł bo nikt czegoś takiego nie wymyślił. Chciałbym na krawędziach dodać różne reklamy,mniejsze tematy w rogach gazety itp itd. ( czyli wszystko upchane jak to jest w realu ale oczywiście wszystko czytelnie. Jutro mam zakończenie roku szkolnego więc będę miał dużo więcej czasu na dopracowanie moich prac.
"Im bardziej krytyczni wobec siebie jesteśmy, tym mniej paskudne rzeczy uznajemy za warte pokazania światu" - Kadaf 2015

Czw, 03 Lip 2014, 10:33:42
Odpowiedź #3

Offline MlekoPolonia

• Szeregowy
  • *
Kolejne wydanie Gazeta Ziemia Kerbińska :)
Polecam maksymalne przybliżenie.

INFO : W dniu 3 lipca 2014 r. wyjeżdżam na wakacje przez co nie będzie mnie na forum oraz gazeta nie będzie się ukazywała do dnia 18 sierpnia 2014 r.
« Ostatnia zmiana: Czw, 03 Lip 2014, 10:40:20 wysłana przez MlekoPolonia »

Reklama

Odp:#2 Gazeta Ziemia Kerbińska
« Odpowiedź #3 dnia: Czw, 03 Lip 2014, 10:33:42 »

Sob, 05 Lip 2014, 22:29:01
Odpowiedź #4

Offline Raynus

• Sierżant
  • Reputacja: 17
Pomysł ciekawy, tylko stylistyka i interpunkcja bardzo mocno kuleją.