E3 prócz newsów o blockbusterach i szczegółach na temat konsol których i tak nie kupię, przyniosło bardzo ciekawą informację. Mianowicie, skądinąd znane studio Bohemia Interactive, odpowiedzialne za tytuły takie jak ARMA3 czy Take On: Helicopters tworzy... symulator programu kosmicznego.
Jak dla mnie jest to świetna informacja, z paru powodów. Przede wszystkim, KSP w końcu będzie miał konkurencję, a jak wiadomo świetnie to wpływa na jakość produktu, zwłaszcza że Bohemia jest o wiele bardziej doświadczonym studiem.
Zapowiedziane tryby gry i zawartość:
Program kosmiczny, ważne będzie zarządzanie budżetem i misjami, scenariusze - Prawdopodobnie odpowiednik scenariuszy z KSP, z konkretnym sprzętem i celami, do tego edytor.
Gra ma zawierać dokładny model zniszczeń, osobno rozpatrujący konkretne części jak kamery, koła czy ramiona łazików. Powierzchnia Marsa ma być odwzorowana bardzo dokładnie, czego mi osobiście w KSP trochę brakuje - powierzchnie są ogromne, ale ciekawych miejsc nie tak wiele. Przez nieco mniejszą (?) skalę i realistyczne podejście zwiedzanie powinno być ciekawsze. Będzie zbieranie próbek
Jestem bardzo zainteresowany, ale biorąc pod uwagę wymagania Take On: Helicopters i Army przeczuwam że nie będzie chodziła mi płynnie :/ Nie wiadomo też nic o lotach międzyplanetarnych (nawet jeśli chodzi tylko o jedną planetę), a bez tego gra sporo straci. Gra w dystrybucji cyfrowej ma kosztować 10$.
Więcej info
Aby zobaczyć link -
ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ.