• Robocraft 5 2
Aktualna ocena:  

Autor Wątek: Robocraft  (Przeczytany 39795 razy)

Sob, 07 Cze 2014, 21:36:13
Odpowiedź #15

Offline Chopins

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 2
  • Patientia est debilium firmamentum, ruinas fortis.
Skrzydła? No to mnie też zachęciłeś do powrotu :D
Nie działa? Więcej taśmy dawaj!

Sob, 18 Lip 2015, 12:18:35
Odpowiedź #16

Offline Shinzo

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 16
Mam nadzieję, że w off topie nie rozdajecie złotych łopat? ^.-

Sprawę mam. Szukam kogoś do pogrania w Robocrafta. Pamiętam, że kiedys forum miało solidną ekpię ludzi w to grających. Stąd te wykopaliska. A przydałby się ktoś z wyższym tierem, bo kogo bym teraz nie spytał to dopiero raczkuje w robo :/

Gra zmieniła się nie do poznania przez tych kilka miesięcy. Na początku były tylko koła, hoowery i SMG jako broń. Teraz poza kołami i hooverami mamy do wyboru dodatkowo: gąsienice, nogi, narty, skrzydła, odrzuty, helikoptery, sterowce. Do tego jest też 11 tierów pancerza i cały arsenał broni, takich jak: wspomniane SMG oraz artyleria plazmową, snajperskie rail guny, medyczne nano disruptory, a nawet zabójcze plazma blades do walki w zwarciu czy tarcze absorbujące obrażenia. Na dokładkę są też wszelkiej maści radary i zagłuszacze sygnatury.
Poza tym doszły nowe tryby gry i wciąż dochodzą nowe. poza pierwotnym team deathmatch są teraz jeszcze, tryb challange gdzie 4 graczy z wyższym tierem mierzy sie z 8 graczami z niższymi tierami, a także wielka bitwa w stylu conquest, niemal rodem z Battlefielda, z wielokrotnymi respawnami i levelowaniem robota w ramach potyczki.

Od jakiegoś czasu weszło też coś takiego jak mega boty. Tzw. tier TX-1. Często trafia się taki jeden na stronę, w meczach na wyzszym tierze. i wtedy gra polega na ochronie megabota, bo team który pierwszy straci swojego, jest zazwyczaj skazany na porażkę.
Coraz więcej części dostaje ten, ostateczny wariant TX-1. To taki end game, do którego jeszcze nie dotarłem, bo każda część megabota kosztuje krocie, a ja nie mam z kim pograć, żeby nafarmić RP :P

Mały przykład jak to wygląda:

O szeregu mikro usprawnień typu plutony dla znajomych chcących pograć razem, nowe mapy, kosmetyczne części czy upgaradey huda nawet nie wspominam. Co chwila wychodzi jakiś patch mniej czy bardziej pożądany. Np. ostatnio wprowadzili restrykcje odnośnie tieru pancerza bota, przez co wszystkie konstrukcje mieszające za bardzo tierem bloczków stały się niegrywalne. Czyli jakaś połowa moich botów... tia :/ W każdym razie gra się rozwija i brak stagnacji. Nie ma updatea, żeby czegoś nie znerfili lub podrasowali.

Na dokładkę ludzie stosują teraz takie ninja techniki, że trzeba sie dostosować albo się szybko ginie. Medycy są na wagę złota. Snajperzy to zakała każdego meczu (niech ich piekło pochłonie). Lataczy zawsze cała chmara, nad polem bitwy (mój ulubiony styl gry zresztą). Ale wciąż "klasyczne" czołgi stanowią o sile zespołu. Cudzysłów bo teraz o klasykę w robo cieżko. Hybryd jest cała masa. Zazwyczaj jak coś lata to i chodzi, jak jeździ to i po ścianach...
Z reguły pojazdy mają więcej niż jeden sposób poruszania się, żeby nie być kompletnie wyłączonymi z bitwy w razie utraty głównego systemu. Zaprawieni w boju gracze budują tak by pojazd rozpadał się według planu i doskonale wiedzą jak zmieni sie jego zachowanie gdy straci tę czy inną część.

Jednym zdaniem, możliwości jest masa. Jeśli kiedyś Robocraft się komuś podobał to powinien zdecydowanie odkurzyć ten tytuł. A jeśli zdarzyłoby się przypadkiem, że ktoś ma robota z wyższej półki, to niech odezwie sie do mnie, ładnie proszę.

Btw, ktoś pytał wcześniej o samoloty, to się pochwalę swoimi latadłami:

Bluebird AVACS - T10 bombowiec i zwiadowca zarazem

Octopus- T7 helikopter uderzeniowy, najnowszy nabytek
« Ostatnia zmiana: Sob, 18 Lip 2015, 12:52:36 wysłana przez Shinzo »
1. (M.) mianownik - Kto? Co? - Shinzo
2. (D.) dopełniacz - Kogo? Czego? (Czyj?) - Shinzo
3. (C.) celownik - Komu? Czemu? - Shinzo
4. (B.) biernik - Kogo? Co? - Shinzo
5. (N.) narzędnik - Kim? Czym? - Shinzo
6. (Ms.) miejscownik - O kim? O czym? - Shinzo
7. (W) wołacz - (O!) - Shinzo!
Proste? Proste.

Reklama

Odp: Robocraft
« Odpowiedź #16 dnia: Sob, 18 Lip 2015, 12:18:35 »

Sob, 18 Lip 2015, 13:23:36
Odpowiedź #17

Offline Kadaf

• Kapitan
  • Reputacja: 145
E, takie to sobie, w tym filmiku pojazd z zerowym pancerzem, odsłoniętymi kołami, pylonami na działka grubości kartki papieru działa pod ciągłym ostrzałem. Trochę to jakieś takie... megamocno naciągane.

Sob, 18 Lip 2015, 13:40:00
Odpowiedź #18

Offline Shinzo

• Kapral
  • **
Zgadza się, tylko że właśnie ten pojazd jest specjalnie zbudowany ultra lekko. Bowiem kolo doskonale wie, że drużynowi medycy przykleja sie do niego i będą mu leczyć dupę w boju. A im więcej bloków ma pojazd, tym dłużej trwa jego rekonwalescencja. Stąd nazwa - Regenerator. To jest właśnie jedna z tych ninja taktyk o których wspominałem. A te papierowe osłony absorbują część obrażeń dodatkowo i jeśli nie zostaną zniszone na czas to odnawiają powierzchnię absorbującą. Zresztą wszystkie części TX-1 mają masę hp. Takie montowanie jest lepsze, bo nawet jak mu to ktoś odstrzeli, to do odbudowania jest jeden element, a nie 10 czy 20 klocków ;)
Proste? Proste.

Reklama

« Odpowiedź #18 dnia: Sob, 18 Lip 2015, 13:40:00 »

Sob, 18 Lip 2015, 15:15:05
Odpowiedź #19

Offline Kadaf

• Kapitan
  • Reputacja: 145
Taki trochę kontrrealizm, po prostu mechanika gry rządząca się swoimi, całkiem niezgodnymi z naszymi prawami. No co kto lubi :)

Sob, 18 Lip 2015, 18:42:53
Odpowiedź #20

Offline MarQx

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 3
Chyba mnie zachęciłeś Shinzo :) Mam w robocrafcie jakiegoś klamota chyba T10, w dodatku medyka, jutro może coś pogramy ale nie obiecuję :)
Asrock B85 Pro4, Core i5 4440 4x3,1GHz, 16GB DDR3, RAdeon R7 260x 2Gb

Reklama

« Odpowiedź #20 dnia: Sob, 18 Lip 2015, 18:42:53 »

Sob, 18 Lip 2015, 18:49:54
Odpowiedź #21

Offline Diakon

• Plutonowy
  • Reputacja: 14
Ja mam jeden czołg, T-6,nie spodziewaj się po mnie jednak niczego... Jestem chyba najgorszym konstruktorem robotów w całym Robocraft. ALE zagrać można

Pomogłem? Kliknij "Pomógł". Taka mała rzecz, a cieszy.

Nie, 19 Lip 2015, 08:34:48
Odpowiedź #22

Offline MarQx

• Szeregowy
  • *
No i niestety okazało się, że mój robot jest teraz bezużyteczny, będę musiał troszkę pograć na mniejszych tierach, żeby odblokować nowe części -_-"

Reklama

« Odpowiedź #22 dnia: Nie, 19 Lip 2015, 08:34:48 »

Nie, 19 Lip 2015, 09:07:40
Odpowiedź #23

Offline Shinzo

• Kapral
  • **
No to elegancko. Trzech to już prawie pluton. Raczej bez problemu skołujemy i czwartego.

Ja sobie doskonale zdaję sprawę, że stare konstrukcje odpadają, sam przez to przechodziłem, jak musiałem ostro się napocić, żeby mojego głównego robota przywrócić do gotowości bojowej.
Nie ma sprawy, nawet jak musicie trochę pograć na niższych tierach. Wystarczy, żebyście grali rogularie, to szybko nadrobicie. Ja mam teraz roboty na 3, 6, 7 i 10 tier więc możemy się na którymś z nich spotkać ;)

Tylko wczoraj, jak na złość, cały dzień były problemy z serwerami. Może dziś będzie lepiej. Jakbyście chcieli zagrać to łapcie mnie przez Steam, nick: Shinzo, albo przez GG: 8506645 8)
Proste? Proste.

Nie, 19 Lip 2015, 10:24:08
Odpowiedź #24

Offline Diakon

• Plutonowy
A gram na wersji non-steam (oszczędzam ile wlezie), zaprosić jednak mogę.

Reklama

« Odpowiedź #24 dnia: Nie, 19 Lip 2015, 10:24:08 »

Nie, 19 Lip 2015, 11:09:54
Odpowiedź #25

Offline MarQx

• Szeregowy
  • *
Macie tu jednodniowy kod na premium: "PREMIUM-79821"

Nie, 19 Lip 2015, 12:12:53
Odpowiedź #26

Offline Shinzo

• Kapral
  • **
Udało nam się dziś z Diakonem zagrać nawet jeden mecz, rzutem na taśmę. Pisali na forum że naprawili problemy z serwerami, ale i tak czekało sie przydługo jak na moje. Już mieliśmy sierozejśc gdy nagle zaskoczyło. Niestety później Diakon musiał iść i tyle pograliśmy, ale grunt że sie udało. Liczę na wiecej ^^'
Proste? Proste.

Reklama

« Odpowiedź #26 dnia: Nie, 19 Lip 2015, 12:12:53 »

Nie, 19 Lip 2015, 17:34:52
Odpowiedź #27

Offline Madrian

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 15
Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ
A gram na wersji non-steam (oszczędzam ile wlezie), zaprosić jednak mogę.

Gra jest darmowa, nawet na Steamie. :)
Płacisz za Galaxy Cash czyli walutę premium do kupowania klocków ozdobnych lub gotowych robotów czy miejsc w garażu.
Za samą grę i korzystanie z niej się nie płaci.
Free to play pełną gębą. :)

Nie, 19 Lip 2015, 21:30:06
Odpowiedź #28

Offline Shinzo

• Kapral
  • **
Chodziło mu raczej o zasoby kompa, typu RAM :P
Proste? Proste.

Reklama

« Odpowiedź #28 dnia: Nie, 19 Lip 2015, 21:30:06 »

Pon, 20 Lip 2015, 08:58:59
Odpowiedź #29

Offline Diakon

• Plutonowy
To prawda, chodziło o zasoby. Przy kilku robotach w pobliżu komputer wysiada, ale co zrobić, mam dwurdzeniowca E2220 2,40GHz i 2GB ramu. Na steamie może jest napisane, że dwa rdzenie wystarczą, ale RAM? Do wszystkiego zawsze jest mało.
A wczoraj nie mogłem później grać, bo burza przeszła, i prądu resztę dnia nie było...