• Robocraft 5 2
Aktualna ocena:  

Autor Wątek: Robocraft  (Przeczytany 39793 razy)

Czw, 02 Sty 2014, 15:16:19

Offline Shinzo

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 16
Panie i panowie mam przyjemnośc zaprezentować Wam najnowsze odkrycie internetu: Robocraft.
Czym to jest? Potworem i złodziejem... T_T Słowo, gra ukradła mi dziś nockę, jest boska, niesamowicie grywalna.
A tak trochę poważniej, czymś pomiędzy Space Engineers, a World of Tanks, niejako skrzyżowaniem tych tytułów. Gra operuje na silniku unity, z tego co słyszałem, także voxele voxele i jeszcze raz voxele, czyli to czego nie ma w WoT. Z drugiej strony mamy multi, czyli coś, czego póki co nie uświadczymy w SE.
Jakby tego było mało, ta gra jest darmowa! Niby są tam jakieś mikropłatności wbudowane, ale spokojnie można żyć bez nich i dalej się świetnie bawić.

Zatem, oto link do pobrania z oficjalnej strony: Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ

Oraz gameplay z polskim komentarzem by Wonziu:

Gra w tej chwili przeżywa prawdziwe oblężenie polaków, zatem liczę że i my spotkamy się kiedyś a placu boju i niech wygra lepszy! ;)

Edyta:
Żeby narobić Wam smaku udało mi się po wielkich bojach wywalczyc od gry parę screeów Mojego maleństwa, Wywerny:

Wygrała dla mnie wiele meczy. Jej główne atuty to szybkość, mobilność i siła ognia. Wypracowałęm strategię przedzierania się niewykrytym na tyły wroga i przejmowania jego bazy. Ta z reguły jest nie broniona. Ale jeśli ktoś się wróci żeby powstrzymać przejęcie mam dla niego kilka pukawek z wyższego tieru niż mogłoby sie wrogowi wyglądać. ^^'
« Ostatnia zmiana: Czw, 02 Sty 2014, 19:28:50 wysłana przez Shinzo »
1. (M.) mianownik - Kto? Co? - Shinzo
2. (D.) dopełniacz - Kogo? Czego? (Czyj?) - Shinzo
3. (C.) celownik - Komu? Czemu? - Shinzo
4. (B.) biernik - Kogo? Co? - Shinzo
5. (N.) narzędnik - Kim? Czym? - Shinzo
6. (Ms.) miejscownik - O kim? O czym? - Shinzo
7. (W) wołacz - (O!) - Shinzo!
Proste? Proste.

Czw, 02 Sty 2014, 18:55:25
Odpowiedź #1

Offline rafal3920

• Plutonowy
  • Reputacja: 10
Ta gra jest boska! Dziś grałem i powiem wprost: jedna z najlepszych gier w jaką ostatnio grałem! Zaraz nabije drugi tier
Fajne jest to że każdy może grać dokładnie swoim stylem, n.p. ja mam niski pojazd z dość mocnym uzbrojeniem i potężnym przednim pancerzem. Nie da się zrobić pojazdu idealnego: mój jest amobilny i ma słaby boczny pancerz

Przepraszam za błędy językowe, złą odmianę itd... Często piszę z telefonu, a tam mam kiepski autotekst

Reklama

Odp: Robocraft
« Odpowiedź #1 dnia: Czw, 02 Sty 2014, 18:55:25 »

Pią, 03 Sty 2014, 10:15:48
Odpowiedź #2

Offline pawler92

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 1
A ja mam pytanie, bo pobiera mi się gra, i brakuje 20mb do końca i dalej już nic się nie dzieje, nie pobiera się. Wie ktoś może o co chodzi? :P Już 3 raz próbuję pobrać.

Ok pobrało się w końcu. Ściągnąłem od nowa downloader i poszło ;)
« Ostatnia zmiana: Pią, 03 Sty 2014, 10:29:14 wysłana przez pawler92 »

Pią, 03 Sty 2014, 11:48:53
Odpowiedź #3

Offline Schulze13

• Plutonowy
  • Reputacja: 13
  • Nie mam pojęcia co robię.
Ale namieszali. Szkoda tylko, że na czacie jest flejm spam i Polacy xD
Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania bądź skonsultuj się z lekarzem lub polonistą, gdyż każdy post niewłaściwie czytany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.

Reklama

« Odpowiedź #3 dnia: Pią, 03 Sty 2014, 11:48:53 »

Pią, 03 Sty 2014, 14:02:05
Odpowiedź #4

Offline pawler92

• Szeregowy
  • *
Dobra gierka, wciąga! :D

Pią, 03 Sty 2014, 14:05:59
Odpowiedź #5

Offline beryl

• Kapral
  • **
Poszedłem spać o 3ciej w nocy tak wessało :D

Reklama

« Odpowiedź #5 dnia: Pią, 03 Sty 2014, 14:05:59 »

Sob, 04 Sty 2014, 23:24:43
Odpowiedź #6

Offline efka

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 0
Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ

Ktoś wrzucił ten link na czacie na ostatnim streamie u Moskita. No ładne jaja Panowie xD. Ktoś był wtedy w grze, bo podbno Polacy dali ładny popis na czacie (bluzgi).

Nie, 05 Sty 2014, 00:01:06
Odpowiedź #7

Offline Shinzo

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 16
Raczej nikt z forum, no chyba że ja, bo ja dowiedziałem się o grze dopiero po tym jak Wonziu wrzucił na YT swojego streama. Czyli trochę później niż osoby, które oglądały go na żywo. Jednak widziałem cżęść z tego wszystkiego jak już wbiłem i według mnie tu nie chodzi o przekleństwa tyle, co o nieprzestrzeganie netykiety jako takiej. Czat jest multi narodowościowy i w takim wypadku powinno się rozmawiać po angielsku. A co robi polska hołota jak poczuje, że stanowi gdzieś większość? Oczywiscie ma wyebane na kulturę i nawija tylko po polsku. Osoby które bluzgały, robiły to właśnie w celu przywołania do porządku tych niereformowalnych. Ogólnie wymiana zdań szła mniędzy polakami głównie. W efekcie teraz czat odpala się dopiero jak rozgrywka rusza, a wcześniej działał już na ekranie oczekiwania na potyczkę. Odnoszę dziwne wrażenie że stało sie tak właśnie z tego powodu. :/
1. (M.) mianownik - Kto? Co? - Shinzo
2. (D.) dopełniacz - Kogo? Czego? (Czyj?) - Shinzo
3. (C.) celownik - Komu? Czemu? - Shinzo
4. (B.) biernik - Kogo? Co? - Shinzo
5. (N.) narzędnik - Kim? Czym? - Shinzo
6. (Ms.) miejscownik - O kim? O czym? - Shinzo
7. (W) wołacz - (O!) - Shinzo!
Proste? Proste.

Reklama

« Odpowiedź #7 dnia: Nie, 05 Sty 2014, 00:01:06 »

Nie, 09 Mar 2014, 12:32:26
Odpowiedź #8

Offline Madrian

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 15

Znalazłem tę grę parę dni temu.

Jest to gra oparta na podobnym pomyśle co np. Starmade czy Space Enginners.
Z małym wyjątkiem.

Mianowicie dodano do niej rozgrywkę w systemie zbliżonym do WOT-a. :)
Jak to wygląda? A mianowicie zaje.... rewelacyjnie.

W dodatku jest... DARMOWA!!!

Mamy garaż, w którym z klocków budujemy robota.
Są różne klocki, o różnej jakości i "wartości". Nowe, odblokowujemy zdobywając punkty w grze.

Są dwa parametry opisujące naszą konstrukcję.
1 - Moc CPU (w zasadzie doświadczenie, czyli EXP) - każdy klocek zabiera określoną pulę tej mocy. Powiększa się ją w czasie gry. Im większe CPU tym bardziej złożone pojazdy mozemy prowadzić.

2 - Ranking robota - Każdy klocek ma określoną ilość punktów, które są sumowane. Im większy ranking, tym do wyższego "tieru" jesteśmy przypisywani przez Match Making. I tym trudniejszych przeciwników ujrzymy.

Dzięki temu, można sobie budować takie pojazdy, jakie chcemy i nie trafiamy na zbyt silnych czy zbyt słabych przeciwników.

Po kilku dniach rozgrywki, jest rewelacyjnie. Budujemy robocika, naciskamy ikonę bitwy, MM losuje drużyny jak w WOT. Na razie są trzy mapy. W walce albo wybijamy wszystkich, albo zdobywamy wrogą bazę. Za walkę dostajemy punkty techniki, doświadczenie, tzn. CPU, kasę za którą kupujemy klocki i moduły. Wynajdujemy coraz lepsze klocki, kupujemy ich coraz więcej i budujemy coraz lepsze pojazdy.

Na dziś można zbudować 4 typy pojazdów. Jeżdżące, poduszkowce, balony i latające za pomocą silników odrzutowych.
Do walki służą 2 typu działek laserowych, ale już zapowiedziano nową linię dział plazmowych, a pewnie dojdą inne. Gdyż gra ma na razie status ... ALFA.

Polecam się zapoznać z tą grą. Rewelacyjne połączenie "klocków" i gry multi.
Jak na mój gust, to obecnie najlepsze wydanie "klocków w kosmosie".

« Ostatnia zmiana: Nie, 09 Mar 2014, 12:35:06 wysłana przez Madrian »

Nie, 09 Mar 2014, 13:03:15
Odpowiedź #9

Offline DawsterTM

• Sierżant
  • Reputacja: 35
  • *being dead intesifies*
Jeśli ktoś wciągnie się na dobre, lub dopiero zaczyna polecam polskie forum poświęcone grze:

Wstąp jeśli masz problemy z grą (a to bywa częste jako iż to alfa), chcesz się pochwalić swoim robotem czy po prostu pogadać. Możesz również postarać się o członkostwo w pierwszym polskim klanie Robocraft, PRE.
Zapraszam!
Best regards from Valhalla

Reklama

« Odpowiedź #9 dnia: Nie, 09 Mar 2014, 13:03:15 »

Nie, 09 Mar 2014, 13:06:42
Odpowiedź #10

Offline Drangir

• Major
  • *
  • Reputacja: 92
  • Smok rakietowy
    • DeviantArt
Zdublowałeś temat, Madrian, o Robocrafcie już jest ;)
Cytat: Steven Universe
- Wasze obliczenia były niepoprawne.
- Nie mogły być niepoprawne, skoro żadnych nie robiliśmy.

Nie, 09 Mar 2014, 13:09:43
Odpowiedź #11

Offline marax

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 0
Warta zagrania. Szkoda, że jest tylko 1 tryb rozgrywki, ale no cóż, to w końcu alpha

Reklama

« Odpowiedź #11 dnia: Nie, 09 Mar 2014, 13:09:43 »

Nie, 09 Mar 2014, 13:13:30
Odpowiedź #12

Offline ingwden

• Administrator
  • Plutonowy
  • Reputacja: 18
Wątki zostały scalone.

Wto, 11 Mar 2014, 08:10:40
Odpowiedź #13

Offline Element4ry

• Plutonowy
  • Reputacja: 38
Mnie gra wciągnęła już dłuższy czas temu. Polecam gorąco, warte czasu który chcemy przeznaczyć na granie. Do tego dziś według zapowiedzi twórców zostanie wypuszczony nowy typ uzbrojenia - działa plazmowe.

Na zachętę filmik:

Reklama

« Odpowiedź #13 dnia: Wto, 11 Mar 2014, 08:10:40 »

Sob, 07 Cze 2014, 13:53:39
Odpowiedź #14

Offline szymozillo

• Kapral
  • **
Wczoraj (tzn. 6 czerwca) wyszedł update ze skrzydłami! Całkiem nieźle się gra i wciągnąłem się na nowo.
Może się ktoś pochwali jaki samolot zbudował? :P