Autor Wątek: Eve Online  (Przeczytany 28411 razy)

Pią, 02 Sie 2013, 21:59:58
Odpowiedź #15

Offline Ravnarr

• Plutonowy
  • Reputacja: 4
Nie wiedziałem, że jest f2p. Gra w to ktoś w ogóle? Jakie to jest, sa w ogóle podróże kosmiczne, czy to zwykłe TPP?

Pią, 02 Sie 2013, 22:06:00
Odpowiedź #16

Offline Bigmikepl

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 6
sto  rozwój swojej postaci wykonywanie misji zarówno w statku  kosmicznym jak i na lądzie w skrócie duży świat znany z serialu i filmów  id od h..    statków  broni podzespołów

Najlepiej pooglądaj filmy na youtube :)

Reklama

Odp: Eve Online
« Odpowiedź #16 dnia: Pią, 02 Sie 2013, 22:06:00 »

Sob, 03 Sie 2013, 00:20:25
Odpowiedź #17

Offline Shinzo

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 16
Przez chwilę myślałem że padło stwierdzenie, że EVE jest f2p i spędziłem chwilę na wyjasnianiu jak to się ma do rzeczywistości i dopiero wtedy ogarnąłem że są wczesniejsze posty xD

Pominę więc to co już zostało powiedziane. Da się grać za free o ile się ogarnia grę i ma odrobinę doświadczenia, bo można PLEXy też nabywać za walutę z gry, isk. Po 3 miesiącach gry zarobiłem w sumie wszystkiego, że pewnie by i tak nie starczyło, nawet jakby to zebrać do kupy, więc nie jest to wcale łatwe. Ale z tego co słyszałem to wielu ludzi gra za darmo. Wystarczy znaleźć swoja żyłę złota i jazda ;)

Gra ma niesamowicie bogaty i otwarty świat. Teoretycznie możesz zrobić wszystko, grę nie interesuje zazwyczaj jak. Lecz jeśli wlecisz gdzieś gdzie nie powinieneś lub zrobisz coś zakazanego, a tym samym staniesz się przestępcą, każdy ma prawo zestrzelić twój statek. Ale jak ci się uda na kogoś napaść w niestrzeżonych rubieżach przestrzeni albo wykryć i splądrować jakąś anomalię to jesteś do przodu o kilka do kilkuset milionów isków. I tak to się kręci, raz do przodu, raz do tyłu.

W dodatku nie trzeba działać samemu. Przyłączając się do korporacji przenosimy rozgrywkę na nowy poziom. Bardziej doświadczeni gracze chętnie dzielą się doświadczeniem z młodszymi, a czasem nawet rzucają gratisy gdzie każdy z młodszych graczy dostaje jakiś statek np. Ale najfajniejsze w tym są masowe bitwy między różnymi frakcjami. Prężnie działająca korporacja potrafi utrzymywać całe systemy w no-secu pod swoja kontrolą. Gdy ktoś nieproszony tam wbija i za bardzo kozaczy szubko jest pacyfikowany. Jeśli ataków zdarza się więcej ze strony jakiegoś sojuszu czy organizacji, to wbija się do nich na system i wszystko jak leci rozwala. Masa frajdy, chociaż ja w swojej fregacie zazwyczaj pomnażałem straty po naszej stronie xD

Gra zdecydowanie warta polecenia bo prezentuje się miodnie w tym jak jest zrobiona i jak wygląda :D
1. (M.) mianownik - Kto? Co? - Shinzo
2. (D.) dopełniacz - Kogo? Czego? (Czyj?) - Shinzo
3. (C.) celownik - Komu? Czemu? - Shinzo
4. (B.) biernik - Kogo? Co? - Shinzo
5. (N.) narzędnik - Kim? Czym? - Shinzo
6. (Ms.) miejscownik - O kim? O czym? - Shinzo
7. (W) wołacz - (O!) - Shinzo!
Proste? Proste.

Sob, 03 Sie 2013, 00:51:22
Odpowiedź #18

Offline Element4ry

• Plutonowy
  • Reputacja: 38
Otóż to. Sprostuję, że po dokonani jakiegoś przestępstwa w strzeżonym systemie (czyli security status od 0.5 do 1.0), każdy może Cię zestrzelić przez określony czas. Aby zostać piratem na całego, trzeba się nieźle postarać. Wtedy traci się praktycznie dostęp do systemów strzeżonych.
Ogólnie o grze można powiedzieć wiele, ale żeby ją poznać, trzeba pograć dłużej. O samym pvp i działaniu w nullsecu (czyli systemy które mają security status 0.0) można napisać książkę, tak samo jak i o wydobywaniu surowców lub handlu. Korporacje to też potężny temat - niektóre zajmują się głównie pvp a inne tylko kopią skałki na szeroką skalę - w nullsecu oczywiście - bo tam jest więcej urobku, ale za cenę komfortu bezpieczeństwa, gdzie każdy gracz może spróbować szczęścia. Do tego dochodzą bitwy o dobre miejscówki do kopania. Zasadniczo ogromny złożony świat w dużej mierze kontrolowany przez graczy.

Reklama

« Odpowiedź #18 dnia: Sob, 03 Sie 2013, 00:51:22 »

Sob, 03 Sie 2013, 10:19:32
Odpowiedź #19

Offline beryl

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 1
Przekonaliście mnie :D
Jest obecnie dostępny jakiś trial?

Sob, 03 Sie 2013, 11:26:05
Odpowiedź #20

Offline oli00PL

• Plutonowy
  • Reputacja: 3
  • Wszyscy kiedyś umrzemy. Czemu nie w blasku chwały?
hmm gra mnie przekonuje do siebie, zawsze marzyłem żeby sobie polatać po kosmosie, zbierać minerały itp.
Da się po kryjomu zaatakować jakiś statek? np. podlecieć od tyłu i błyskawicznie uderzyć wszystkim czym się da?

Od Muna do Joola.

Pomogłem? Podoba ci się mój post? Kliknij przycisk "pomógł" obok zdjęcia profilowego.
To nie boli, a motywuje!

Reklama

« Odpowiedź #20 dnia: Sob, 03 Sie 2013, 11:26:05 »

Sob, 03 Sie 2013, 15:57:36
Odpowiedź #21

Offline Element4ry

• Plutonowy
Da się coś takiego zrobić, jednak to wymaga mega drogich statków i skilli które pochłoną z pół roku. Ale można też po prostu warpnąć się tuż obok i zacząć od razu awanturę. Jednak to nie załatwi sprawy jeśli nie trafiasz we wroga bo nie masz skilli lub nieodpowiednie uzbrojenie. Generalnie możliwości jest wiele.

Beryl, triala znajdziesz na Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ

Sob, 03 Sie 2013, 23:19:37
Odpowiedź #22

Offline Shinzo

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 16
Sam mam teraz nieaktywne konto, ale pamiętałem, że Moskit kiedyś, pod jednym ze swoich filmów dał link referencyjny, do 3 tygodniowego triala i udało mi się go znaleźć (Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ). Czy działa Wy musicie sprawdzić bo ja konta tylko w tym celu nie będę zakładać, a jeśli przestał odświeżać subskrybcję to ten link pewnie będzie tak samo martwy jak moje :P

Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ
1. (M.) mianownik - Kto? Co? - Shinzo
2. (D.) dopełniacz - Kogo? Czego? (Czyj?) - Shinzo
3. (C.) celownik - Komu? Czemu? - Shinzo
4. (B.) biernik - Kogo? Co? - Shinzo
5. (N.) narzędnik - Kim? Czym? - Shinzo
6. (Ms.) miejscownik - O kim? O czym? - Shinzo
7. (W) wołacz - (O!) - Shinzo!
Proste? Proste.

Reklama

« Odpowiedź #22 dnia: Sob, 03 Sie 2013, 23:19:37 »

Sob, 03 Sie 2013, 23:29:42
Odpowiedź #23

Offline Kadaf

• Kapitan
  • Reputacja: 145
 Kilka lat poświęciłem Eve Online i przestrzegę coniektórych, którzy chcieli by sobie poszaleć. Gra jest wymagająca. Gra jest trudna. Oli, jeżeli tak się będziesz chciał zakraść i odpalić co masz a trafisz na kogoś, kto trochę posiedział w Eve, to to będzie trochę jakby komar chciał zajechać nosorożca. Nawet jeśli przeciwnik będzie siedział w statku niskiej klasy. Bo jego skille będą powodować, że odpalisz wszystko, a jemu nawet tarcze nie osłabną, oczywiście jak zaczniesz go namierzać, to on będzie o tym wiedział i namierzy też ciebie. I rozniesie. Nie mówiąc już o tym, że takie napady można realizować tylko w nullsecu, czyli tam gdzie nie ma policji - tzw Concordu. Tyle że w nullsecu siedzą całe watahy speców czekających na noobów. Więc zanim ktokolwiek, kto dopiero zaczyna przygodę z EVE spróbuje zakradki i ataku na jakiś transportowiec, zostanie zabity coś około 74 razy. Dla mnie przedarcie się przez układy poniżej 0.5 to zawsze była palpitacja serca, ponieważ latałem cholernie drogim statkiem, na który zarabiałem pewnie z tydzień, gdy poszedł w diabły. Eve Online polecam ludziom o mocnych nerwach, zbędnych pieniądzach (znam takich co to kupowali iski za sumy rzędu 1000 złotych) i masie wolnego czasu. Przyznać muszę jedno, gra jest PIĘKNA. Ale to róża, która ma kolce. No i jakby co, nie poratuje guzik LOAD GAME:)

Sob, 03 Sie 2013, 23:39:13
Odpowiedź #24

Offline oli00PL

• Plutonowy
@up
Chodziło mi raczej czy można np. w jakimś terenie z ograniczoną widocznością zakraść się, obserwować wroga i określić czy warto atakować będąc nie zauważony :)
Od Muna do Joola.

Pomogłem? Podoba ci się mój post? Kliknij przycisk "pomógł" obok zdjęcia profilowego.
To nie boli, a motywuje!

Reklama

« Odpowiedź #24 dnia: Sob, 03 Sie 2013, 23:39:13 »

Nie, 04 Sie 2013, 00:04:39
Odpowiedź #25

Offline Ravnarr

• Plutonowy
Chyba nie przeczytałeś dokładnie. Tam, gdzie to teoretycznie było by możliwe, nie masz na to żadnych szans.

Nie, 04 Sie 2013, 00:53:57
Odpowiedź #26

Offline Element4ry

• Plutonowy
Oli, w Eve nie ma żadnego "terenu" :P Jest przestrzeń. Obserwować można siedząc poza zasięgiem radaru i skanować, co jednak jest dość czasochłonne ale też niezbędne do skutecznego piracenia. A i pozycja też jest przybliżona a nie dokładna - więc trzeba wiedzieć "co tam jest" i gdzie potencjalnie może siedzieć przeciwnik i/lub jego kumple, którzy mogą przylecieć mu z pomocą. Ciekawym zagadnieniem jest fakt, że nawet mając lepszy statek i fit, można przegrać (i się przegra) z graczem latającym byle jakim statkiem T1, ale mającym odpowiednie skille i zna grę.

Kadaf, nie mów, że latałeś apokalipsą navy issue  :P Ja na 0.0 siedziałem wiecznie Punisherem z autocannonowym setem, a do większych grupowych zabaw był Armageddon, Apokalipsa i Harbi :) Apokalipsą Navy Issue klepałem misje, heh.

Reklama

« Odpowiedź #26 dnia: Nie, 04 Sie 2013, 00:53:57 »

Nie, 04 Sie 2013, 11:17:36
Odpowiedź #27

Offline Ravnarr

• Plutonowy
Dobra, przekonaliście mnie, pobieram tego 14 dniowego triala, najwyżej potem będę płakał. Jakieś porady na początek? Czym się zająć, jak najlepiej wykorzystać te dwa tygodnie?

Nie, 04 Sie 2013, 12:00:54
Odpowiedź #28

Offline Zerdzio

• Plutonowy
  • Reputacja: 6
  • Be Happy
Nie wiedziałem, że jest f2p. Gra w to ktoś w ogóle? Jakie to jest, sa w ogóle podróże kosmiczne, czy to zwykłe TPP?

Wczoraj w nocy pobrałem, bardzo fajna gra, walki w kosmosie, na planetach/stacjach, system craftingu bardzo dobry, jak ktoś się przymierza do Eve to warto spróbować najpierw Star Treka, podobne, jak ktoś polubi ten styl gry, to Eve jest dla niego  ;)

Reklama

« Odpowiedź #28 dnia: Nie, 04 Sie 2013, 12:00:54 »

Nie, 04 Sie 2013, 12:14:36
Odpowiedź #29

Offline oli00PL

• Plutonowy

Wczoraj w nocy pobrałem, bardzo fajna gra, walki w kosmosie, na planetach/stacjach, system craftingu bardzo dobry, jak ktoś się przymierza do Eve to warto spróbować najpierw Star Treka, podobne, jak ktoś polubi ten styl gry, to Eve jest dla niego  ;)

dziś pobrałem, ale że LTE się skończył to muszę korzystać z rutera na pare...
muszę jeszcze pobrać te patchi i będzie ok
Od Muna do Joola.

To nie boli, a motywuje!

The Elder Scrolls Online - Beta

Zaczęty przez Nomag

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 5270
Ostatnia wiadomość Wto, 11 Lut 2014, 01:32:32
wysłana przez Shinzo
Battlestar Galactica Online - przenieś się do serialu

Zaczęty przez Diakon

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 2518
Ostatnia wiadomość Wto, 01 Lip 2014, 15:41:26