Fajnie by było jakbyś powiedział jaki masz komputer. Bo grzać może się karta grafik albo procesor i to z różnych powodów.
Jak grzeje się procesor, jedyne co pozostaje to budować mniejsze statki - każda część zwiększa obciążenie.
Jak grzeje się karta grafiki, zmniejsz jakość renderowania i tekstur w opcjach, aczkolwiek ta gra ma tak małe wymagania że wątpię by problem występował tutaj. Mody wizualne poza Scatterer nie wpływają praktycznie w ogóle na obciążenie grafiki, bo wyświetlają jedynie tekstury 2D bez obliczania modeli.
Dobrze byłoby też wyłączyć kompa z gniazdka, otworzyć obudowę i odkurzyć go porządnie. Nie zdejmuj tylko czasem radiatorów, bo będziesz musiał wymienić pastę termoprzewodzącą. I mówię tu żebyś odpiął nie dlatego że może Cie prąd kopnąć, tylko dla tego że możesz coś zewrzeć i usmażysz kompa na amen.
Jakiś czas temu mój komputer też zamieniał się w 600W piekarnik, poszedłem do elektronicznego za całe 15zł kupiłem wentylator 120mm, i zamontowałem klejem na gorąco z przodu obudowy w miejsce zaślepek na napędy CD. Efekt ? Z 80 stopni, zbiłem na 45. Może nie wygląda to najpiękniej, ale ja jestem z tych ludzi dla których liczy się to jak komputer działa a nie jak wygląda.
« Ostatnia zmiana: Śro, 08 Lip 2015, 19:00:28 wysłana przez angorek »
Pozdrawiam Daniel
rakiety.org.pl In thrust we trust !