Autor Wątek: Akcja ratunkowa  (Przeczytany 3544 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nie, 04 Lut 2018, 16:32:57

Offline Space_Master

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 0
Cześć. Mam problem a mianowicie wysłałem misje zalogowa na księżyc ale podczas lądowania lądownik rostrzaskał się o zbocze krateru księżycowego i dwojka kerbali pozostała na księżycu s kapsule. Bardzo zależy mi aby icb odzyskac i niewiem jak zrobić coś takiego żeby drugi statek wylądował w tym samym miejscu w kraterze i zabrał kerbali spowrotem na kerbin. Proszę o pomoc. Czyli podsumowywując jak zrobic tak aby statek losmiczn poleciałw konkretne miejsce na księżycu. Z góry dziękuje

Nie, 04 Lut 2018, 17:02:08
Odpowiedź #1

Offline Vebuus

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 2
Wyślij statek ratunkowy, dotrzyj na wspomniany księżyc i staraj się ustawić orbitę kołową na około 10 km nad powierzchnią. Staraj się, żeby ta orbita przechodziła nad pozycją rozbitego statku i ustaw rozbitków jako cel. Potem zmniejszasz orbitę tak, żeby przechodziła w miarę blisko rozbitej kapsuły (chodzi mi o kurs kolizyjny, tak, żebyś wylądował niedaleko). W razie potrzeby rozbitkowie mogą podlecieć na plecakach kilka kilometrów ;) Po ustawieniu orbity na tych 10 kilometrach zrób szybki save (F5) - jak się rozbijesz znowu to wystarczy że wciśniesz F9, żeby wczytać ostatni zapis. Uwierz, że misje ratunkowe też czasem potrzebują misji ratunkowych ;)

Pytaj, jak coś jest niejasne. Napisałem to dość ogólnie, nie wiem ile czasu bawisz się w Kerbale ;)

Reklama

Odp: Akcja ratunkowa
« Odpowiedź #1 dnia: Nie, 04 Lut 2018, 17:02:08 »

Nie, 04 Lut 2018, 17:25:45
Odpowiedź #2

Offline Space_Master

• Szeregowy
  • *
Ok wszystko rozumiem tylko jak ustawić rozbitków jako cel ?

Nie, 04 Lut 2018, 18:11:01
Odpowiedź #3

Offline Jacob Space Traveller

• Szeregowy
  • *
Klikasz LPM i Ustaw jako cel

Reklama

Odp: Akcja ratunkowa
« Odpowiedź #3 dnia: Nie, 04 Lut 2018, 18:11:01 »

Nie, 04 Lut 2018, 18:55:54
Odpowiedź #4