Autor Wątek: Station Science - o co dokładnie chodzi?  (Przeczytany 11158 razy)

Pią, 05 Gru 2014, 23:18:31

Offline mafia21

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 1
Siemka, szukam ludzi którzy pomogą mi z modem Station Science. Dodałem go ale za dużo elementów i potrzebuję pomocy kogoś kto miał z tym modem styczność.
Proszę o poprawienie jeżeli gdzieś się mylę

CYCLOTRON
- w zamian za EE(energię elektryczną) daje nam Kuarqs(90EE = 1Kuarqs na sekunde)

F-RRY Zoology Bay
- wymaga jednego Kerbala, w zamian za jedną jednostkę kibbala daje jeden bioprodukt??

TH-NKR Science Lab
- wymaga 3 kerbali, daje jeden eurekas na godzinę,

WT-SIT Spectrometron
- wymaga 20 kuarqs i daje punkty doświadczenia?

KIBBAL STORAGE
- dwa rodzaje zbiorników na 30 i 100 jednostek, kibbal "pobieramy" z Kerbina.

Experiment: Plant Growth, Experiment: Prograde Kuarqs, Experiment: Retrograde Kuarqs, Experiment: Eccentric Kuarqs, Experiment: Creature Comforts, Experiment: Kuarq bio-activity domyślam się, że te "pojemniki" wymagają produktów produkowanych przez rzeczy wyżej wymienione?

Czyli jeżeli dobrze myślę stacja kosmiczna powinna składać się z CYCLOTRON, F-RRY Zoology Bay, TH-NKR Science Lab i jakiś magazyn na kibbal... następnie dokować do niej pojemniki eksperymentalne... odczekać jakiś czas, aż badania się wykonają "oddokować" i bezpiecznie wrócić na Kerbin?

P.S. Proszę w odpowiedzi nie dawać linków do filmików lub for gdzie to jest wytłumaczone w języku innym niż polski :)

Sob, 06 Gru 2014, 14:57:54
Odpowiedź #1

Offline Sobol

• Plutonowy
  • Reputacja: 51
Żeby w pełni wykorzystać mod do stacji musisz zadokować dwa Cyclotrony. Poza tym opisałeś wszystko poprawnie. Mod bardzo się przydaje w trybach career i science umieszczając stację na każdej z różnych orbit i na różnych planetach zbiera się multum pkt science ;) powodzenia i miłej zabawy ze stacjami.

Reklama

Odp: Station Science - o co dokładnie chodzi?
« Odpowiedź #1 dnia: Sob, 06 Gru 2014, 14:57:54 »

Sob, 06 Gru 2014, 16:56:15
Odpowiedź #2

Offline mafia21

• Szeregowy
  • *
2 cyclotrony? Jedno z experymentów wymaga bieżących dostaw, chyba tak z tego opisu zrozumialem a zapotrzebowanie to o 40% wiecej niz jeden cyclotron produkuje... biorąc pod uwagę, że mam juz 100% badań odkrytych to karierę wykożystam na testach a nowy tryb uruchomię z jakims utrudnieniem np. kazde odkeycie technologi kpsztuje 2 razy wiecej:)  bo to za duży ułatwiacz:P

Sob, 06 Gru 2014, 17:08:51
Odpowiedź #3

Offline Drangir

• Major
  • *
  • Reputacja: 92
  • Smok rakietowy
    • DeviantArt
Poziom trudności w aktualnym KSP możesz podnieść tak, że będziesz płakał jak ci zabraknie RCS do zadokowania, bo nie będziesz miał nawet kasy na lot serwisowy :D
Cytat: Steven Universe
- Wasze obliczenia były niepoprawne.
- Nie mogły być niepoprawne, skoro żadnych nie robiliśmy.

Reklama

« Odpowiedź #3 dnia: Sob, 06 Gru 2014, 17:08:51 »

Sob, 06 Gru 2014, 19:23:44
Odpowiedź #4

Offline mafia21

• Szeregowy
  • *
Wiem, wiem oglądałem filmiki "trashing mada"(na bank przekrecilem cos w nicku) i sam mod BTSM to dla mnie na tyle duze wyzwanie ze sie za noego nie biore:) narazie jestem noobkiem ale zdobywanie punktow doświadczenia (po obejrzeniu filmikow moskitagp chyba 2 cześci gwiezdnych przygód) jest za łatwe... dalej co prawda nie rozumie gdzie jakie i czym doswiadczenia mozna robic ale juz z moją bardzo okrojoną wiedzą i tak zdobywam doświadczenie bardzo łatwo:)

Sob, 06 Gru 2014, 23:05:24
Odpowiedź #5

Offline Pavulon

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 0
Grę pobrałem z chomika tam były 2 opcje IP nie wysyłać i wysłać ale chyba anonimowo pierw przez przypadek wysłałem ale szybko się zorientowałem ponownie grę zainstalowałem i już zaznaczyłem tą opcję "nie wysyłaj" co teraz?

[Post scalony: Sob, 06 Gru 2014, 23:06:00]
Wiem, że o czym innym ale tylko ten temat był aktywny.

Reklama

« Odpowiedź #5 dnia: Sob, 06 Gru 2014, 23:05:24 »

Sob, 06 Gru 2014, 23:09:12
Odpowiedź #6

Offline mafia21

• Szeregowy
  • *
No jak raz wysłałeś to już wiedza, że masz pirata... opcje są dwie kup szybko pełną wersję albo usuń Kerbale z dysku i sfornatuj dysk... jak przyjdą w poniedziałem (jutro niedziela a w niedziele chyba nie pracuja) to powiesz ze mogą trzepać dysk to nie ty go ściągałeś ktoś Ci się pod sieć podłączył...

Sob, 06 Gru 2014, 23:10:21
Odpowiedź #7

Offline Drangir

• Major
  • *
  • Reputacja: 92
  • Smok rakietowy
    • DeviantArt
Nie dość że nie myśli gdzie i co pisze, nie czyta co klika to jeszcze pirat. Najgorzej.

Cytat: Steven Universe
- Wasze obliczenia były niepoprawne.
- Nie mogły być niepoprawne, skoro żadnych nie robiliśmy.

Reklama

« Odpowiedź #7 dnia: Sob, 06 Gru 2014, 23:10:21 »

Sob, 06 Gru 2014, 23:14:54
Odpowiedź #8

Offline Pavulon

• Szeregowy
  • *
Po Pierwsze kto? a po drugie gra kosztuje 28 $ a mi z reguły szybko nudzą mnie takie produkcje. Nie ma innego sposobu bo z tym formatem to krucho raczej...

[Post scalony: Sob, 06 Gru 2014, 23:18:59]
Drangir- wyluzuj już pisałem że jestem nowy i nie wiem do kogo zwrócić się z takimi informacjami...ja też brzydzę się piractwem ale to był wyjątek chciałem zobaczyć ja ta produkcja wygląda...grałem w demo ale nic z tego nie wynikło...
« Ostatnia zmiana: Sob, 06 Gru 2014, 23:18:59 wysłana przez Pavulon »

Nie, 07 Gru 2014, 15:16:52
Odpowiedź #9

Offline Sobol

• Plutonowy
  • Reputacja: 51
Formatowanie dysku nie jest przeszkodą dla służb, to po pierwsze, a po drugie znudzenie jakąś grą nie jest usprawiedliwieniem dla kradzieży.

Reklama

« Odpowiedź #9 dnia: Nie, 07 Gru 2014, 15:16:52 »

Nie, 07 Gru 2014, 15:29:02
Odpowiedź #10

Offline mafia21

• Szeregowy
  • *
Przecież nabijam się z niego a co do odzyskania danych to wiem co nieco bo swego czasu zamiast C sformatowalem D i 30min z google wystarczyli do odzyskania praktycznie 100%.

Koniec offtopu... wypowiadaja sie tylko ludzie ktorzy maja cos do dodania w sprawie moda Station Science

Nie, 07 Gru 2014, 19:00:53
Odpowiedź #11

Offline mafia21pl

• Szeregowy
  • *
Wracajac do tematu to czy na te Kuarqs , bioprodukt czy eurekas sa jakieś pojemniki zeby np wiedziec kiedy mamy juz odp ilosc danego specyfiku czy to na biezaca sie bedzie wytwarzac jak podlaczymy odpowiednie urzadzenie?

Reklama

« Odpowiedź #11 dnia: Nie, 07 Gru 2014, 19:00:53 »

Pon, 08 Gru 2014, 18:12:38
Odpowiedź #12

Offline mafia21

• Szeregowy
  • *
Hej no i mam problem z Station Science, dokładnie z misją... mam misje żeby zrobić badania EXPERIMENT: KUARQ BIO-ACTIVITY na orbicie muna... na munie mam stacje kosmiczną z cyclotronem, laboratorium i zoology... w zakładce zadania jest: Wystartuj mowy eksperyment, zbadaj go na orbicie odzyskaj na kerbinie :) no tutaj problem, wystartowałem, zadokowałem na stacji kosmicznej, wykonałem experymenty i wróciłem... misja niezaliczona ale pkt science wpadły, no to jeszcze raz i podczas odpalania rakiety jak i w dalszej fazie lotu nie zaznacza mi się "Lunch new: Experiment kuarq bio-activity".

Pytanie czy w momencie dostania zadania muszę na nowo wysyłać wszytko czy to jakiś bug?

P.S. Sorrki za post pod postem ale na tablecie nie wiedzieć czemu mam login mafia21pl(w tapatalk).

O co chodzi w MechJeb ?

Zaczęty przez Momo234PL

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 8045
Ostatnia wiadomość Sob, 12 Lip 2014, 16:07:53
wysłana przez Bigmikepl
SATscan, czyli o co chodzi?

Zaczęty przez Coalx

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 4539
Ostatnia wiadomość Śro, 20 Sie 2014, 10:14:47
wysłana przez Diakon