Ankieta

Wziąłbyś udział?

Tak, w szachy
3 (15.8%)
Tak, w warcaby
5 (26.3%)
Tak, w Hearthstone
3 (15.8%)
Tak, w coś innego
6 (31.6%)
Nie
2 (10.5%)

Głosów w sumie: 12

Autor Wątek: Forumowa liga gry [tu wstaw nazwę]  (Przeczytany 1244 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pią, 19 Wrz 2014, 20:37:20

Offline ShookTea

• Plutonowy
  • Reputacja: 20
Na forum pewnej malutkiej społeczności związanej z pewną grą dawno temu wyszedłem z propozycją przeprowadzenia czegoś w rodzaju forumowych mistrzostw danej gry.

Nie musi być to gra typowo komputerowa - wtedy akurat graliśmy w szachy, przez portal Kurnik.

Czy ktoś byłby chętny wziąć udział w czymś takim? Najlepiej, by takie gry działały na zasadzie pojedynku między dwójką graczy, dzięki temu będzie znacznie mniej problemów z organizacją i znalezieniem dobrego terminu. Najlepsze byłyby więc gry takie, jak szachy, warcaby, ale również np. Hearthstone.

Ułożony byłby ranking graczy, zasady punktacji itd..
Jeśli ktoś byłby ciekawy, mógłbym zaprezentować przykładową punktację takich meczy. Na przykładzie szachów: 1 pkt dla wygranego, 0 pkt dla przegranego, 1/2 pkt za remis. Niektóre gry można by urozmaicić, np. wprowadzić w Hearthstone różną ilość punktów w zależności od pozostałych punktów zdrowia (jeśli wygrałeś, mając zaledwie 1 HP, to chyba coś się jednak pokonanemu należy?).

Znalazłby się ktoś chętny?

Pią, 19 Wrz 2014, 22:58:36
Odpowiedź #1

Offline Youtub

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 6
Myślę że taka zabawa się przyda dla urozmaicenia a nie tylko "napisz co ci się kojarzy ze słowem wyżej"
"Patrząc w tył nie da się iść w przód"

Reklama

Odp: Forumowa liga gry [tu wstaw nazwę]
« Odpowiedź #1 dnia: Pią, 19 Wrz 2014, 22:58:36 »

Sob, 20 Wrz 2014, 11:40:22
Odpowiedź #2

Offline Haker53535

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 10
Jestem całkowicie za. Wspólna rywalizacja buduje. Mam tylko nadzieję że jeżeli takie mistrzostwa będą to dopiero w następnym weekend
Haker Technologies - Tworzymy lepszą przyszłośc

Nowoodkryte księżyce Plutona, głosowanie na nazwę.

Zaczęty przez zamb

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 5724
Ostatnia wiadomość Pon, 25 Lut 2013, 17:11:57
wysłana przez WojtasekPL